Redigeringshjelp

Her er en enkel brukerveiledning for publisering av innhold på nettsidene til Ski Hockey. Gammel side finnes her.
For å redigere trenger man en gmail konto med gyldige tilganger. Send din gmail adresse til webadmin for å få tilgang evt. opprett en her
Det finnes også en felles bruker som heter nyheter.ski.ishall. Brukeren er først og fremst opprettet for publisering av nyheter. Send en mail til webadmin for å få passord.

For å redigere en side må man først logge inn ved å klikke på linken under. Tast inn ditt brukernavn (@gmail kan sløyfes)


Etter innlogging klikker man på Nettsteder, velger man nettstedet skihockey2011 
Hjemmesiden åpnes med en ekstra redigeringsmeny øverst i skjermbildet.

PS! Man kan også velge: SkiHockeyTestsite. Dette er bare en kopi som man kan bruke til opplæring/testing osv.

Skal du bare publisere nyheter?
Da trykker du bare på nyheter (arkfanen ved siden av hovedside) i menylinjen øverst på hjemmesiden. Trykk på Nytt Innlegg knappen. Det blir opprettet en ny side som du kan skrive teksten din i. Redigeringen gjøres direkte i skjermbildet. Man kan også klippe og lime tekst fra andre programmer feks Word. Ctrl+c for å kopiere, Ctrl + v for å lime inn i websiden. Linker opprettes ved å merke teksten som skal fungere som en link, fra menyen velg "sett inn kobling". Lim inn linken til nettstedet du vil linke til. Bilder kan settes inn ved å bruke Sett inn menyen, velg så sett inn bilde. Nyheten vil automatisk dukke opp på fremsiden etter lagring. Skal man redigere en tidligere publisert nyhet, finner man bare aktuell nyhet og velger rediger.

Redigere andre sider?

Velg den siden du vil redigere og trykk på "Blyanten". Man får da tilgang til redigeringsmenyer og kan umiddelbart redigere siden.
Husk å lagre før du går ut av siden. Om ikke blyanten vises har du ikke rettigheter til å endre siden. Kontakt webadmin.

Dokumentarkiv?

Trenger du å legge inn filer i dokumentarkivet, ta kontakt med webadmin.

Man flytter filer ved å merke de, dra den over i mappe strukturen på venstre side. Man kan også merke filer og trykke på søppelkurven for å slette.
PS! I google documents arkivet kaller de en mappe/folder en samling. 
Skal du ha nye filer inn i arkivet er det bare fra windows utforsker å "dra filen" inn i nettleservinduet som står i den mappen du vil filen skal havne. Sjekk tilgang til filen ved å klikke på deleknappen. Her bestemmer man om filen skal være tilgjengelig via web, og hvem som evt. kan redigere den.


Helt nye sider eller menyer?

webadmin setter opp tomme sider med menyer slik at du kan komme i gang. Lykke til med redigeringen 
hilsen webadmin